Länkar

Min blogg

Bloggen

Inspiration! Det började med en altan och en kamera. Därefter en massa bilder på nätet som inspiration för andra. Slutligen en sajt där jag med steg-för-steg- bilder och text visade hur jag byggde altan, farstukvist etc. Min kära hustru tillför det vita, lantliga, franska. Hoppas jag kan inspirera med mina (och hustruns) småprojekt också.

Byggsidor

byggahus.se

Byggahus.se är en oberoende portal på konsumentens sida. Informationen som ges är objektiv och hjälper läsaren att fatta välgrundade beslut och undvika fallgropar. Troligen en av de mest besökta/lästa/uppskattade byggsidorna på nätet.

Byggla

Byggla är ett forum där man vill uppnå känslan av att hojta byggtips över häcken även om man råkar bo i skilda landsändar. Genom Byggla blir alla goda grannar och delar med sig av sina projekt i text och bild. Byggla drivs av Byggmax.

Leverantörer

Badoo.se

Badoo.se säljer badrums- och sanitetsprodukter över internet till inredare, arkitekter, företag och privatpersoner. Genom effektiva inköp kan badoo.se erbjuda sanitetsprodukter till mycket konkurrenskraftiga priser - långt under priset i butik. Badoo.se erbjuder varor från marknadsledande tillverkare i premiumsegmentet = högsta kvalitet och trygghet.

Benders

Benders är etablerat i Skandinavien och i stora delar av Europa. Verksamheten omfattar bl.a. produktion av takpannor och marksten.

DeWALT

I över 70 år har DEWALT haft ett rykte om god konstruktion och tillverkning av robusta industrimaskiner. År 1923 uppfann Raymond DEWALT radialarmsågen, som i flera decennier blev en standard i fråga om kvalitet och hållbarhet.

Heco Nordiska

Lagerför ett komplett sortiment av skruvar för bygg- och snickeri- industrin. Exempelvis: träskruv, gipsskruv, skivskruv, plåtskruv, borrskruv, farmarskruv samt många andra infästningstyper.

Konstsmide

Koncernen vänder sig mot marknaden för hem och miljö och erbjuder belysningsartiklar såsom jul & dekorationsbelysning och trädgårdsbelysning.

Lindab

Lindab är en internationell koncern som utvecklar, producerar och marknadsför produkter och systemlösningar i tunnplåt och stål inom affärsområdena Ventilation och Profile. Levererar bl.a. kompletta takavvattningssystem med funktion, form och enkelt montage.

Tremco-illbruck

Tremco-illbruck är en välkänd leverantör av kvalificerade produkter för tätning och väderskydd. Tremco erbjuder fastighetsägare förvaltare, arkitekter, konstruktörer och entreprenörer trygga och säkra lösningar för sitt byggprojekt. Gör-det-självare finner ett enkelt och tydligt program med professionella produkter hos våra återförsäljare.

Andra "bra-att-ha-sidor"

Google SketchUp

Länk till ett rit-/skissprogram, som är otroligt kul att arbeta med! Här ges du möjlighet (efter lite träning) att rita upp dina framtida byggen för att på förhand kunna skapa dig en bild av hur det kommer att se ut. Byt fasadtyp, ändra färg, vänd och vrid i 3D-miljö m.m.

Sök på webbsidan

Bygga altan själv?

Byggbeskrivning

Många har frågat efter en komplett byggbeskrivning av altanbygget att ta med ut på byggplatsen.

Här kan du köpa den.

Bygga altan? Köp byggbeskrivningen här