Farstukvist

OBS!

Jag har nyligen flytta min webbsida till en ny plattform men har ännu inte hunnit lägga över allt material. Jag beklagar detta men hoppas att du tittar in igen - snart ligger allt material om farstukvisten på plats. / Peter

På den nordöstra sidan av vårt hus har vi vår ordinarie ingång. Husets egentliga framsida vetter mot sydväst. Framsidan är försedd med en farstukvist, som i princip inte används. Ända sedan vi flyttade hit har vi saknat en farstukvist vid vår ordinarie ingång - inte minst beroende på, att man vid regn & snö inte kunnat stå där torrskodd med möjlighet att exempelvis ställa ned papperskassar utan risk för att botten skulle gå ur. Dessutom hade det ju varit härligt att kunna lämna hunden på farstukvisten medan man tar av barnen de leriga kläderna.

Register to read more...

Lusthus

Lusthus

OBS!

Jag har nyligen flytta min webbsida till en ny plattform men har ännu inte hunnit lägga över allt material. Jag beklagar detta men hoppas att du tittar in igen - snart ligger allt material om lusthuset på plats. / Peter

I samband med att vi skulle bygga altan, uppstod frågan om vi skulle ha någon del inbyggd, förbereda för inbyggnad eller bygga ett helt separat "akvarium" runt hörnet. Efter en del dividerande kring bl.a. kostnaderna för de olika alternativen, fann hustrun fina lusthusbilder i ett av sina inredningsmagasin. Därmed var idén född ;)

Register to read more...

Småprojekten

Här vill jag presentera diverse småprojekt, som genomförs här hemma. Kallar det småprojekt för att de i allmänhet inte kräver någon större material- eller tidsåtgång från idé till "färdigt" samt att de oftast är enkla att utföra och därför ger en behaglig känsla av "Japp, då var det klart och dessutom gick det ganska fort!".

Här ett par exempel på mina s.k. småprojekt.

Säng av kökssoffa
Bygga säng av kökssoffa
Lampa från timmerstock
Göra kökslampa av timmerstock

Inbyggd säng i pojkrum
Bygga säng med förvaring under snedtak

Bygga altan? Köp byggbeskrivning

Bygga altan? Köp smidig byggbeskrivning - Altan, altanbygge, bygga altan, altanstaket, altantrappaHär erbjuder jag min byggbeskrivning för dig som skall bygga altan. Byggbeskrivningen sammanfattar hela altanbygget med bild & utförlig text och dessutom med en massa bra tips som jag samlat på mig under det egna byggprojektet och även från andras byggen. Finessen med byggbeskrivningen är att du får en smidig sammanställning av hela bygget som du kan skriva ut och ha med dig under ditt eget altanprojekt.

Jag har under ett par år fått frågan om jag kunde sammanställa en byggbeskrivning som man enkelt skulle kunna ha med sig när man skall bygga sin egen altan. Jag har nu äntligen gjort denna byggbeskrivning!

Nu kan du därför inför ditt altanbygge beställa en 33-sidig byggbeskrivning i form av en pdf-fil, som innehåller steg-för-steg-bilder med beskrivande text, dimensioneringstabell för bjälklag, kostnader, bra tips och inte minst svar på en massa frågor, som jag fått under de senaste åren.

PRIS: 75 kronor


{quicksell file="altan_byggbeskrivning.pdf" price="75" title="Byggbeskrivning - altan" currency="SEK" customPayPal="" emailDelivery="" requireRegistration="" discount_rate="" return_url="" notification_email="byggbeskrivning@petersprojekt.se" rm="0" cbt="Återvänd till webbsidan" sub="" addToCart="" partner_id="" license_id="" freeForGroup="" assignUserToGroup=""}btn_buynowCC_LG.gif{/quicksell}Det kom ett mail i april 2010 - läs vad en av altanbyggarna tyckte om bygg- beskrivningen. Klicka på bilden . . .

Så här tyckte en av altanbyggarna om byggbeskrivningen

Sök på webbsidan

Bygga altan själv?

Byggbeskrivning

Många har frågat efter en komplett byggbeskrivning av altanbygget att ta med ut på byggplatsen.

Här kan du köpa den.

Bygga altan? Köp byggbeskrivningen här